09 март 2010

МОЛЛЪРС...историята на последният

----------------------------------------------------------------------------


Или за новите, модните. Групата хора, които смятам да наричам Моллъри. Освен това, мисля терминът да се превърне в световен. В Уикипедия, както и в Уикиречник да се даде дефиниция. Да си имат комуни, събирания, празник на Мол-а. И всякакви подобни събития, обединяващи това общество. Не е тайно, факт. Моллърите са навсякъде около нас. Вманиачени са и имат странно блестящ, налудничав поглед. С найк-знак, вместо зеници. Срещат се във всеки търговски център. На групи са и се движат организирано. Носят големи чанти, тесни дънки, широки блузи, паети, камъни, всякакви тоалети, стига да са фешън и да са от Мол-а. Имат си таен език, ритуали, кумири и принципи.

Моллърът, с двойно л. Явление или естествено продължение на материалният хаос, в който живуркаме. Торбички, хартиени. Найлонови мечти, събрани в парцали. Снимки пред намазани коли, омекнали пуканки, слънчеви очила на луминисцентно осветление.

7 Дневен график на Моллърът:

-Става
-Мисли ( какво да облече)
-Тръгва ( автобус или трамвай- по желание)
-Мол-а-а-а-а-а-а
-Закуска, но не с Тифани, а с мазна манджа в стола на Мола
-Преглед на печата: безплатен всекидневен, всеки минутен бюлетин с намаления
-Маркер и подробно разписание на маршрута

-Тойлет пауза- рефреш. Две-три снимки на светкавица в огледалото. За попълване на дневника на Моллъра- ''Аз и моят Мол''

-Гледане, дърпане, ескалатори, наденици, проба-грешка,гледане,дърпане,ескалатори

-Край на работното време
-Тръгва
-Ляга


Моллърът живее за мига, за знака на процента. За него е като везната, символ на равновесието, на справедливостта. Намалението, намалението. Кошмари, не може да спи. %%%%%% го преследва. Лети към него с бясна скорост, моллърът насочва камерата, иска да го заслепи със светкавицата, но знакa не изчезва, напротив, сграбчва го и го изхвърля на улицата. Молът се зациментира, става скала, непреодолима, непропускваема. Моллърът крещи, полудява. Това е Адът. Това е страшният Съд. Събужда се, целият потен. Филираният му бретон-мокър. Тениската му ГаНаБа разкъсана. Майчице, какъв кошмар. Диша тежко, отпива глътка вода от картонената чаша- You-Mall-You. Още е рано...центърът не е отворен. Моллърът е разтревожен. Ами ако го няма храма. Ако е изчезнал.


В този момент лирическият герой изпитва физическа болка от непоносимостта на мисълта. Рухване на светове. Мечти на парченца.Смисълът- изгубен.


Примерно....

3 коментара:

  1. Те ще ни превземат ли? Аз немога да говоря за мола и обувки, господи колко ме радва това!

    ОтговорИзтриване
  2. Няма да ни превземат. Ние ще им изземем Моловете.
    Междузвездни войни, Между Световни!Бъди нащрек....подготви се за битка :)

    ОтговорИзтриване
  3. Право думаш! Кога ли ще умре тази мода с моловете ... или ще си остане затворена екосистема, с населяващите я насекоми, както ги описа. Сетих се за Боен клуб от текста ти.

    ОтговорИзтриване